GENOMFÖRDA UPPDRAG

Tillsättning av interim CFO för vår kund inom fordonsindustrin

Snabb tillsättning av interim CFO till dotterbolag i USA för vår kund inom fordonsindustrin.

Utmaningen

Ett ledande företag inom fordonskomponenter med huvudkontor i Sverige, ägt av en större PE firma, anställde en ny CFO för sin amerikanska verksamhet. Den amerikanska verksamheten expanderade snabbt på grund av tillströmning av beställningar på amerikanska lastbilar, men hade stora problem med leveranserna. Ledningen beslutade att utse en ny CFO för att ta itu med utmaningarna inom leveranskedjan och behovet av att öka rörelsekapitalet. En ny CFO var helt avgörande för gruppens framgång i USA. På söndag, en vecka före planerade anställningsdag, beslutade den tilltänkte CFOn sig för att dra sig ur anställningsavtalet.

Lösningen

EIM mottog ett samtal samma söndag som den tilltänkta CFO:n signalerade att han inte skulle vara tillgänglig. EIM i Sverige samarbetade med EIM i USA för att hitta den bästa interimchefen och fylla den oväntade luckan så snabbt som möjligt. På måndagen presenterade EIM profilen för en eventuell potentiell kandidat. En intervju mellan interim-CFOn och företagets CEO, Group CFO och HR-chef planerades till onsdagen. På torsdagen bestämde sig kunden för att anlita den av EIM föreslagna Interimchefen.

Resultatet

Den interima CFO:n anlände till USA följande tisdag, en dag efter det planerade tillträdesdatumet för den nya permanenta CFOn.  EIMs interimchef var med andra ord på plats hos ett dotterbolag med kontor på andra sidan av atlanten endast 9 dagar efter den första kontakten mellan en av EIMs svenska kunder och EIM. Denna interim-CFO gjorde dessutom ett så bra jobb och redan efter 6 veckor erbjöds han en permanent position.

Kontakta oss

För att finna rätt lösning